MAJSKI KONCERT 2018

In Dogodki, Novice by klsklub

MAJSKI KONCERT 2018

 

Tudi letos Klub logaških študentov prireja že tradicionalen Majski koncert. Letošnji dogodek bo imel poseben čar, saj bomo z njim počastili 25 letnico delovanja in obstoja Kluba logaških študentov.

Majski koncert je tradicionalni dogodek Kluba logaških študentov. Organizira ga majhna skupina študentov, ki svoj prosti čas prostovoljno namenijo organizaciji in izpeljavi enega največjih dogodkov na Logaškem – Majski koncert. Se vam zdi ta informacija presenetljiva ? Oziroma kaj je bolj presenetljivo, da organizacijska ekipa mladih nadebudnežev porabi ogromno ur svojega prostega časa za katerega dela povsem prostovoljno ali to, da je organizacijska ekipa sestavljena izključno iz študentov in se starost ekipe giblje med 23 in 19 let ?  Precej nenavadno za današnje čase, a še vedno se najdejo osebe, ki jih take zadeve veselijo. Ker je letošnje leto 25 letnica delovanja in obstoja Kluba logaških študentov so se fantje in dekleta še posebaj potrdudili in pripravili pravi glasbeni spektakel v Logatcu, ki bo poskrbel za pravo zabavo mladih ter tistih malo starejših, ki pa so še vedno mladi po duši.

Letošnji Majski koncert bo zopet postregel z vrhunskimi glasbeniki.

Najodmevnejše ime letošnjega dogodko bo tako glasbenik, ki je svojo solo glasbeno pot začel že leta 1993 z albumom Od srca do srca. Vsi poznamo njegove glasbene hite kot so Silvija, 24 000 poljubov, Hir aj kam hir aj go, Ubiću te, Tivoli in še mnogu mnogi drugi. Vsi vemo, da je to MAGNIFICO,  s katerim bomo lahko 26.5.2018 prepevali vsem poznane hite.  Poleg Magnifica pa bodo na oder stopili še trije glasbeni izvajalci.

Mlada glasbena skupina, ki prihaja iz Varaždina, znani po poskočnih ritmih njihov osrednji inštrument pa so tamburice. Leta 2013 so izdali eno njihovih najuspešnejšihpesmi Zorica, leto kasneje so zasloveli s pesmijo Zavela me Ana. Tudi tu verjetno ni bilo posebnih težav in ste najverjetneje hitro ugotovili, da v Logatec prihajajo MEJAŠI.

Morda pa bo pri naslednjih dveh malo težje. Naslednji glasbeni izvajalec, ki bo 26.5.2018 nastopal na Majskem koncertu je skupina GeMÜSE. 5 članska zasedba živopisanih biološko pridelanih brhkih mladcev, gorzraslih na rodovitni rovtarski grudi. Njihovo osnovno poslanstvo je osveščanje soljudi o pomembnosti samooskrbe, tako v vrtičkarstvu, kot tudi v glasbi. Tako so po dolgih in vročih dneh pletja in okopavanja njiv v hladnih večerih iz rok spustili svoje rovnice in motike ter poprijeli za glasbene inštrumente z namenom preigravanja pesmi skupine Muse. Glavno gonilo skupine GeMÜSE torej ni želja po mednarodni slavi in kopičenju bogastva, temveč kopičenje bioloških odpadkov v kompostnik, da bo prihodnje leto koleraba še bolj debela.

Seveda pa ne smemo pozabiti na starega znanca Majskega koncerta, ki odlično poveže program v celoto in poskrbi, da si obiskovalci niti med menjavami glasbenih skupin ne morejo spočiti nog. Tudi letos bo za to poskrbel DJ VUKI.

Lokacija tudi letos ostaja Igrišče pred Narodnim domom v Logatcu.  slabo vreme ni razlog za neudeležbo, saj bo na igrišču postavljen velik šotor, ki bo poskrbel, da bodo obiskovalci ostali suhi.

Na tem mestu se organizacijska ekipa že sedaj iskreno opravičuje vsem bližnjim stanovalcem za povzročen hrup in moten spanec tiste pol noči. Zavedamo se, da organiziramo dogodek v centru mesta, zato že sami uporabimo raznorazne ukrepe za čim manjšo motenje meščanov. Znižamo jakost hrupa v poznejšem delu noči ter postavimo šotor tudi v lepem vremenu, kar občutno zaduši hrup. Upamo, da razumejo, da se trudimo organizirati odlične dogodke, obiskovalcem ponuditi vrhunske glasbenike, ki so jih do sedaj lahko slišali samo v večjih mestih z veliko višjo vstopnino, za ketere je vrhunsko ozvočenje ključnega pomena in da je hrup tiste dobre 4 ure v času noči eden od elementov, oziroma posledica prireditve, ki se v Logatcu zgodi 2 krat na leto, če tu štejemo še glavni koncert Festivala Logaško poletje.