Mladinski literarni natečaj 2021

In Novice by klsklub

Natečaj za mlade ustvarjalce na področju avtorskih literarnih del, ki ga organizira Klub logaških študentov.

Natečaj ima predpisano temo – Nov začetek in je odprt za avtorice in avtorje od 15. do 30. leta starosti. Naslov je poljuben.

Sprejemamo prozna dela; kratke zgodbe, fikcijske ali fakcijske.

Prva nagrada prinaša bon Mladinske knjige v vrednosti 200€, druga nagrada prinese bon Mladinske knjige v vrednosti 100€ in tretja 50€.

ŽIRIJA

O izboru del bo odločala tričlanska žirija v sestavi slovenske pisateljice, dramatičarke, gledališke in filmske igralke, televizijske voditeljice, scenaristke in publicistke Dese Muck, radijske napovedovalke, profesorice angleščine, prevajalke, pisateljice in glasbenice Mateje Perpar ter dipl. dramaturginje, scenaristke in predstavnice logaškega Literarnega društva Zeleni oblaki Kaje Pregrat.

PRIJAVA NAJ VSEBUJE:

• Literarni prozni sestavek s poljubnim naslovom. Vsebuje največ 500 besed. Delo oddano v PDF ali DOCX datoteki.
• Podatke o avtorju.

POŠILJANJE PRIJAVE

Celotna prijava naj bo poslana v eni datoteki, ki naj bo pravilno poimenovana: Ime_ Priimek_NaslovDela.docx ali Ime_Priimek_NaslovDela.pdf
Datoteko pošljite na elektronski naslov: klsmlnatecaj@gmail.com

ROK ZA PRIJAVO

Prijavitelji/ce naj prijave pošljejo najkasneje do četrtka, 7. januarja 2022, do polnoči. Kandidati bodo o rezultatih natečaja obveščeni najkasneje do sobote, 15. januarja 2022.

NAŠ KONTAKT

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu klsmlnatecaj@gmail.com in na socialnih omrežjih Kluba logaških študentov.

REZULTATI MLADINSKEGA LITERARNEGA NATEČAJA 2021

Po zaključku natečaja imamo tri zmagovalne zgodbe.

1. nagrada

2. nagrada

3. nagrada

“Naj dodam, da sem bila nad teksti prijetno presenečena. Veliko talenta, veliko razmišljanja, čustev, pa tudi poguma se najde v njih. Rdeča nit je upor proti zapovedanim normam in potrošništvu. Kakšnega posebnega veselja do življenja v njih sicer nisem opazila, vendar se večinoma končajo vzpodbudno, s slutnjo novih začetkov.
-Desa Muck