Logaško poletje 2020

In Novice by klsklub

Logaško poletje kot ga še ni bilo!

Decembra 2019 smo se aktivisti Kluba logaški študentov lotili organiziranja
Logaškega poletja 2020, takrat si nismo predstavljali kaj vse nas še čaka.
Po uvodnem sestanku, na katerem smo začrtali glavno idejo letošnjega festivala, smo zagreto začeli pripravljati naš 9-dnevni dogodek – bil naj bi tak, kot ga še ni bilo nikoli. Priprave in sestankovanje s polno paro je potekalo čez celo zimo, Nato pa, v začetku marca, ravno ko smo se pripravljali na Gregorjev sejem, da razkrijemo, kdo nas bo letos zabaval na Logaškem poletju, nam je korona prekrižala načrte. Takrat je padla odločitev: Logaško poletje 2020 bo moralo počakati, na prvem mestu je
zdravje.
Aktivisti Kluba logaških študentov smo vso svojo energijo preusmerili v naše sodelovanje pri Civilni zaščiti, ki je zadolžena za varnost in zdravje vseh občanov.  Čeprav smo se ukvarjali z drugimi stvarmi, smo vedno imeli v mislih tudi naš tradicionalni festival.

Na virtualnih sestankih smo premlevali vse možnosti, ki so odprte v času krize, kljub situaciji smo bili učinkoviti pri iskanju rešitev, čeprav nismo
vedeli kakšna stanje nas čaka v avgustu. Hkrati pa nam je vedno bolj postajalo jasno, da Logaško poletje 2020, žal ne bo v takšni obliki kot smo si jo prvotno zamislili.

Naše naslednje snidenje se je zgodilo junija, na njem so vladala različna mnenja. Polovica ekipe je bila za to, da festival preventivno prestavimo in ga izvedemo šele naslednje leto. Druga polovica pa je navijala zato, da se prilagodimo omejitvam in še vedno dostavimo nekaj zabave in dogajanje občanom Logatca. Ker smo bili tako razdvojeni, je motivacija v ekipi močno padla. Vladala sta slaba volja in napetost. Bili smo pred zelo težko odločitvijo, ki je morala počakati do motivacijskega vikenda sledeči teden. Na izlet, na katerem naj bi dorekli zadnje detajle festivala, smo odšli z veliko negotovostjo, toda izkupiček je bil dober: ekipa se je ponovno povezala in morala ja zrastla. Skupaj smo se odločili, da bomo izvedli prvi virtualni festival v Logatcu in takoj, ko smo prišli domov, so se začele intenzivne priprave.

Občanom smo še vedno želeli ponuditi kulturni, izobraževalni in zabavni program. 
Nato je končno je prispel 22. avgust in festival smo odprli z dnevom Knjižnice Logatec pri katerem ni manjkalo programa za otroke in odrasle. Dan se je začel z bukvarno, kateri je sledila predstava za otroke ter nadaljevanje v večer z upesnjene poezijo Nike Solce. Naslednji dan je sledilo virtualno predavanje za vse nadobudne podjetnike, ki nam jo je pripravil Dejan Šraml iz Območno-obrtne zbornice Logatec. Petkov večer so nam popestrili lokalni hiphop izvajalci, kateri v studiu Labirint, ki se
nahaja v naših prostorih, ustvarjajo čez celo leto. V soboto pa je sledila potujoča veselica – kljub temu, da je bil letošnji festival
virtualen, smo morali vsaj en dan nameniti temu, da se zahvalimo študentom in občanom za njihovo podporo ter hkrati poiskati nove člane, ki jih Klub vedno znova potrebuje. Našo zahvalo smo izkazali z deljenjem nasmehov in veselja po celotni občini.
Veseli smo, da so občani to sprejeli z odprtimi rokami in, da so nam izkazali
podporo, ki nam zelo veliko pomeni.
Sledeči dan pa smo festival zaključili s potopisnim predavanjem o popotovanju po Kaliforniji.
To Logaško poletje si bomo vsi zagotovo zapomnili, saj je bilo resnično edinstveno in prav tako kot smo si ga zadali na začetku, tako kot ga še ni bilo nikoli.

Radi bi se zahvalili vsem, ki so prispevali k dobro izpeljanemu festival, med drugim Občini Logatec, Knjižnjici Logatec, Evmi d.o.o., Svetu majic in Območno-obrtni zbornici Logatec ter tudi tistim, ki nam izražate podporo na tak ali drugačen način. 
Vse nove in stare dijake ter seveda študente pa vabimo, da se tudi letos včlanijo v Klub logaških študentov. Trudimo se, da vam včlanitev prinese veliko ugodnosti pri lokalnih storitvah in dejavnosti.


Naslednje leto pa srčno upamo, da festival izvedemo v svoji prvotni obliki.
Se vidimo na Logaškem poletju 2021!

Dimitrij Pahor in Zala Jereb